De leukste uitjes op Walcheren

Heerlijk op vakantie in Zeeland en zin om er een dagje op uit te gaan? Of misschien wel twee of drie dagjes er op uit? Je kan natuurlijk lekker naar het strand gaan of op het vakantiepark blijven en daar bij het zwembad gaan zitten. Maar er is zoveel te doen in Zeeland! Alleen al op Walcheren is zoveel te doen dat je sowieso je volgende vakantie weer naar Zeeland wil!

Cultuur snuiven

Wil je meer te weten komen over het maritieme heden en verleden van Zeeland? Ga dan naar het Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen. Er zijn verschillende collecties te zien zoals Michiel de Ruyter en de onderwaterschatten. Ook voor de kinderen zijn er leuke speurtochten om te doen en spelletjes om te spelen. Nog meer cultuur? Breng eens een bezoekje aan het Marie Tak van Poortvliet Museum, Tarra Maris of Art Aurum.

Wil je bos, strand en een museumbezoek combineren? Kom dan naar Terra Maris! Dit museum voor natuur en landschap in Zeeland is gevestigd in de voormalige oranjerie van het naastgelegen kasteel Westhove. Deze zijn gelegen in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Behalve het museum met de vaste, levendige tentoonstelling over het heden en verleden van het Zeeuwse landschap beschikt Terra Maris ook over een grote landschapstuin, een museumwinkel en een museumcafé. Het café is vrij toegankelijk en daardoor ook zeer geliefd bij wandelaars en fietsers.

Het water op!

Walcheren ontdekken vanaf het water kan natuurlijk ook. Stap op een boot voor een rondvaart, dit kan in Middelburg en Veere. Geniet van het mooie uitzicht vanaf het water. In Vlissingen kan je met de watertaxi mee, deze brengt je naar het centrum. Tijdens de vaart kan je de schipper van alles vragen. Kijk goed om je heen want de kans is aanwezig dat je een zeehondje tegenkomt!

Voor de kids

Als je op vakantie bent wil je natuurlijk dat de kinderen het naar hun zin hebben. Er zijn genoeg leuke dagjes uit waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Bijvoorbeeld bij de Indoor speeltuin Zwierelantijn in Aagtekerke (vlakbij Domburg) of Speelpalijs Bambini in Vlissingen. Maar bij mooi weer wil je natuurlijk graag buiten zijn. Dan is speelboerderij Molen de Jonge Johannes perfect! Een speeltuin, kinderboerderij, restaurant én streekwinkel in één. Alles bij elkaar voor een onvergetelijk dagje uit!

Tijd voor ontspanning

Na al die uitstapjes is er in Walcheren ook genoeg plaats voor ontspanning. Zo is er Sauna & Wellness in Oostkapelle en SPA in Domburg. Hier kan je terecht voor een heerlijke massage of een gezichtsbehandeling. Ook is er een zwembad, sauna en een rustruimte. Zo kom je helemaal tot rust!