Geen drukte, wel Zeeland

Geen zin in de hectiek van de bekende badplaatsen, maar wel gezellig op vakantie in Zeeland? Kies dan eens voor iets anders. Er zijn prachtige voorbeelden op het eiland Schouwen Duiveland waar je heerlijk tot rust kunt komen en toch alle faciliteiten hebt.

Zonnemaire

Een saamhorig dorp op het Noordelijkste puntje van dit zonnige eiland. Hier leven bewoners en toeristen al jaren samen zonder dat ze zich aan elkaar storen. Gezellig op één van de terrassen, wandelend of fietsend in en rond het dorp of afgezonderd in de stilte van de polder. Op korte afstand van het grootste zoutwatermeer van Europa, de Grevelingen. Ideaal voor vele watersporten en schitterend om te duiken. Met de auto ben je in een kwartier op het Noordzeestrand of aan de Oosterschelde.

In dit oude dorp zijn 2 kleine bungalowparken gebouwd met samen 29 vakantiehuizen. Verzorgd, schoon en vooral erg rustig. Gasten zitten ’s avonds lekker in de tuin, maar er klinkt geen harde muziek en auto’s rijden niet af en aan. Ideaal voor de natuurliefhebber en iedereen die van landelijke recreatie houdt.

Voor meer informatie kijk op www.zonnemairevakanties.nl

Ouwerkerk

Nog zo’n Topper. Ouwerkerk, het dorp van het Watersnoodmuseum. Een indrukwekkende informatiebron met een goed inzicht in het verleden, het heden en de toekomst van waterrijk Zeeland. Behalve een bezoek aan het museum kun je in Ouwerkerk ongestoord wandelen, fietsen, vissen of luieren rond de kreken. Een must voor de natuurliefhebber en nooit druk. Hier kom je talloze zangvogels tegen, maar ook roofvogels. Er zijn verschillende bewegwijzerde wandelroutes. Het dorp zelf is al net zo rustig, maar zeker sfeervol.

Voor meer informatie kijk op www.krekengebiedouwerkerk.nl

Dreischor

Het mooiste ringdorp van Nederland en twee keer uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa is een bezoek meer dan waard. Beroemd is de jaarlijkse vlasdag op de derde zaterdag in augustus. Historisch vlas bewerken, oude ambachten, muziek en streekproducten. De oude travalje (een openlucht hoefstal), de Adriaanskerk, het raadshuis, de pasveersloot en de oude transformatortoren, allemaal bezienswaardigheden van grote historische waarde. Net buiten het dorp kun je een bezoek brengen aan één van de grootste wijngaarden van Nederland, De Kleine Schorre. Een rondleiding en wijnproeverij, een bezoek aan de boerderijwinkel en lekker eten in het proeflokaal, een mooie gelegenheid om de Zeeuwse wijn te ontdekken.

Voor meer informatie kijk op www.dekleineschorre.nl

Tekst: Digna Mielard

Bekijk ook eens: