Ontdek Zeeland

In Zeeland is er genoeg te beleven! Op zoek naar een dagje uit? Bekijk onze suggesties!

Tips en trips voor natuurliefhebbers

Zeeland wordt gekenmerkt door de mooie natuur. In alle uithoeken van de provincie kun je mooie wandelingen maken door de uitgestrekte landschappen of langs de kust. Het wandelroutenetwerk langs de mooiste stukjes Zeeland leiden je langs akkers, watergangen, polders, duinen en oude dijkjes. Vanaf de campings in Zeeland begin je gemakkelijk bij één van de knooppunten waar je route van start kan gaan!

Ook voor fietsers is Zeeland zeer geschikt. Kies een fietsroute uit en ontdek de omgeving! De fietstochten gaan langs pittoreske dorpjes, gezellige stadjes en de mooiste uitzichten. Wat je niet mag missen is de Landschapstuin van Terra Maris in Oostkapelle, dit is hét museum voor natuur en landschap in Zeeland. Natuugebied het Zwin, langs en over de Belgische grens is ook zeker een bezoek waard. En natuurlijk niet te vergeten: Deltapark Neeltje Jans, waar zand, wind en water samenkomen. Dit typisch Zeeuwse natuurgebied vind je in en rondom Vrouwenpolder.

Tips en trips levensgenieters

Houd je iets minder van natuur? Ook dan biedt Zeeland voldoende mogelijkheden! Ontdek de gezellige dorpjes langs de kust, waar je een drankje kan doen op het terras of loop door naar één van de gezellige strandtenten. In de steden Middelburg en Goes kan je lekker shoppen en vind je gezellige boetiekjes en bekende ketens. Zin in een dagje beauty en wellness? Dan ben je bij Wellness Goes aan het juiste adres. Het echte Zeeland proef je bij de Oesterij in Yerseke. Hier kan je niet alleen mosselen, oesters en kreeft proeven die op verschillende manieren klaargemaakt zijn, ook vind je hier oesterputten en kan je het hele proces zien. Meer Zeeuws dan dit wordt het niet!

Tips en trips voor gezinnen met kinderen

Waar moet ik beginnen? Zeeland is een heus kinderparadijs! Binnen- en buitenspeeltuinen, kinderboerderijen, waterrecreatie, een skihal, een oude stoomtrein en allerlei andere leuke dagjes uit voor het hele gezin. Vooral voor de kinderen is het puur genieten. De dagjes uit zijn makkelijk te bereiken vanaf diverse campings waardoor je niet heel de dag onderweg bent.

Met mooi weer is het heerlijk om op het water te zitten. Kanoa in Wolphaartsdijk ligt midden in de natuur. Hier kan je vlotten bouwen, een kanotocht maken, op de touwbrug klimmen boven het water en nog veel meer! Werkt het weer niet mee? Kies dan één van de binnenspeeltuinen. Bambini in Vlissingen of ’t Klokuus in 's-Heer Arendskerke zijn echte aanraders. Houden de kids van spanning? Ga dan lasergamen in Kamperland of skiën in Terneuzen. Wanneer je een leuk, maar ook leerzaam dagje uit zoekt, is onze tip om te stoomtrein in Goes en een ritje te maken of het dijk- en oorlogsmuseum, het Polderhuis in Westkapelle te bezoeken.