Zeeuwse stranden

De naam van de provincie doet het al vermoeden: zee. En bij zee hoort natuurlijk ook strand! Zeeland kent dan ook vele kilometers kustlijn met vele stranden!

Zeeland is op te delen in verschillende regio’s. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Schouwen-Duiveland, Tholen, Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Elke regio heeft haar eigen stranden.

Walcheren

Walcheren is in de zomermaanden een drukbezochte regio. Het kusttoerisme is hier goed ontwikkeld! Ontdek de stranden van Westkapelle, Dishoek, Domburg, Vlissingen, Vrouwenpolder…

Tip: slapen op het strand in een luxe slaapstrandhuisje Vlissingen

Schouwen-Duiveland

Dankzij de prachtige ligging is ook Schouwen in trek bij de kustliefhebbers. Renesse heeft een heerlijk strand, maar op het eiland is nog veel meer te vinden! Het Deltapark Neeltje Jans combineert de kust met een leerzaam dagje uit!

Benieuwd naar het weer op Schouwen Duiveland? Bekijk dan Weerstation Schouwen-Duiveland.nl.

Noord- en Zuid-Beveland

Bekend op Noord-Beveland zijn het Banjaardstrand bij Kamperland en natuurlijk De Roompot. Ook het Veerse Meer biedt genoeg ruimte voor recreatie, al is dit natuurlijk geen zee maar een brak meer. Op Zuid-Beveland zijn het vooral de kleine strandjes bij een zeedijk waar je verkoeling kunt zoeken.

Zeeuws-Vlaanderen

Ook Zeeuws-Vlaanderen mag niet vergeten worden bij het noemen van de mooiste stranden van Zeeland! De regio is dunbevolkt, maar daarom niet minder populair bij toeristen. De stranden van Cadzand en Nieuwvliet zijn breed en schoon. Bovendien kun je vanaf Breskens naar de hoge gebouwen van de Vlissingse boulevard kijken en reis je hier eenvoudig naartoe met het fiets-voetveer.

Tholen

Net als op Zuid-Beveland, zijn het ook de kleine, minder bekende stranden op Tholen waar je een duik kunt nemen en kunt wandelen in het zand.

Sport

Behalve zonnebaden, zwemmen en wandelen is er ook genoeg actie te vinden op de Zeeuwse stranden. Jaarlijks wordt tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande de Kustmarathon gehouden. Deze marathon is misschien wel de zwaarste van Nederland: het parcours gaat langs de kust door bos, over dijken, strand en duinen.

Ook zijn er op de andere stranden vele activiteiten en watersporten te beoefenen. Denk aan kitesurfen, windsurfen, blokarten en duiken.