Watersport in Zeeland

Zeeland staat bekend om haar vele prachtige wateren, uitermate geschikt voor watersporten. Het Veerse Meer, de Grevelingen, de Oosterschelde, de Noordzeestranden: slechts een greep uit de vele mogelijkheden om het water op te gaan. Je kan kennis maken met de Zeeuwse wateren door bijvoorbeeld te gaan varen. Dat kan op een luxe jacht, maar ook gewoon met een simpele zeilboot. Onder andere de Grevelingen zijn erg geschikt voor de minder ervaren zeiler of watersporters.

Verschillende Zeeuwse stranden zijn ideaal voor de surfer, golfsurfer en kitesurfer. De zeewind trekt menig kitesurfer voort en is ideaal voor de ervaren kitesurfer die een uitdaging zoekt. Voor beginners zijn er kitelessen mogelijk. Bovendien biedt Zeeland gave winkels op het strand waar je spullen kunt huren of kopen.

Als surfer kun je op veel Zeeuwse stranden terecht waar echte surfgebieden liggen. Voor golfsurfen kun je het best terecht bij Domburg en de Brouwersdam, waar de golven vaker hoog genoeg om goed te kunnen golfsurfen. Ook hier zijn plaatsen waar je lessen kunt volgen om te leren golfsurfen evenals winkels om spullen te huren of kopen.

Voor wakeboarden en waterskiën moet je naar de daarvoor gemarkeerde gebieden. Onder andere in het Veerse Meer en het Grevelingenmeer kun je terecht bij de banen om te (leren) wakeboarden of waterskiën. Voor de beginner of mensen zonder motorboot is er een kabelbaan beschikbaar. Met een eigen motorboot kun je uiteraard ook op de aangegeven plaatsen watersporten uitoefenen.

Kom je liever tot rust tijdens een kajak- of kanotocht? In Zeeland liggen vele eilandjes waar je een leuke tocht naartoe kunt uitstippelen. Een kano of kajak kun je uiteraard ook huren in één van de vele watersportwinkels langs de kust of langs populaire meren. Wel handig om even de windkracht te checken voor je te water gaat!

Je kan niet alleen te water genieten van de Zeeuwse stranden, in het zand kun je ook verschillende sporten uitoefenen. Op het strand kun je volleyballen, beachtennissen en ook blokarten en kitebuggyen worden als strandsporten uitgeoefend in Zeeland. Ben je niet zo’n actieveling of kijk je liever toe? Er zijn natuurlijk voldoende terrassen, stranden en ligweides waar je heerlijk kunt ontspannen.